Bog

Du sagde det selv

Af (
2017
)

Anmeldelse

Du sagde det selv

15 jan.18

Medrivende biografisk roman om et af den moderne litteraturs mest berømte par. Connie Palmen skildrer det stormfulde og fatale ægteskab med Ted Hughes stemme. 

Da jeg ikke har et stort kendskab til Sylvia Plath, kunne jeg gå til denne roman med et åbent sind. Jeg husker hende som forfatter til ’Glasklokken’ og et fyrtårn for feminismen i 1970'erne, og jeg husker hendes selvmord. Både Plath og Hughes blev ikoner for en tid, hvor kvinder blev mere fokuserede på egne litterære evner i en mandsdomineret efterkrigstid.

Forholdet mellem ægtefællerne er der blevet gransket meget i. Med denne roman kommer endnu en udlægning. De bliver gift kort efter, de har mødt hinanden. Begge er lyriske ildsjæle, som ihærdigt kæmper med at få udgivet digte. Ted Hughes den mest succesrige, mens Plath lægger megen energi i at være husmor og senere mor til de to børn, der kommer til. Begge er urolige sjæle, som flytter ustandseligt mellem adresser i England og USA.

Ted Hughes oprigtighed i beskrivelserne af sin amerikanske hustrus vanskeligheder ved at indpasse dig den engelske upper class er fremragende fortalt. Plath er excentrisk og dominerende og samtidigt yderst sensibel. Ved hendes selvmord fatter man grusomheden i hendes sind, hvor liv og død kæmpede.

Jeg syntes rigtig godt om romanen om det stormfulde, kortvarige og fatale ægteskab mellem de to digtere. Et forhold som fører til selvmord og selvudslettelse og fordømmelse i mange år efter.

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Oversætter
Aino Roscher
Faustnummer
53452418
ISBN
9788702242669
Antal sider
222

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer