Bog

Du og jeg

Af (
2004
)

Anmeldelse

DU OG JEG

Læs hvad en af Litteratursidens brugere anbefaler.

Vi følger et unavngivet forelsket par, et mandligt 'jeg' og et kvindeligt 'du'. De tager fra København, og hans lejlighed med tagterrasse i Nyhavn, til London. Det er ikke en ferie, det er en begyndelse på et nyt liv. 'Jeg' har sparet 1 mio. kr. sammen, og opsagt sit job.

De har 14 dage i London, og begynder af finde deres rutiner, går ad de samme gader, spiser de samme steder. En dag støder de på Martha. Martha er tigger, og ligner 'du' til forveksling.

'Du' er som forhekset, og besat af at hjælpe denne kvinde. Jeget føler sig til dels skubbet mere og mere ud på et sidespor. Han lader dog sin kæreste hellige sig den altruistiske opgave hun har sat sig for, da der tilsyneladende er en forbindelse mellem disse to kvinder.

I undergrundsbanen, bliver 'jeg' overfaldet, og dermed forhindret i at følge med sin kæreste og Martha. Fra da af, ændrer verden sig radikalt for dem alle.

Derefter leder han efter kæresten og Martha. Der forsøges med hjælp fra ambassade, politi og sågar en privatdetektiv. Han prøver at åbne sin sjæl. Han lader sig forføre og har en kort affære, og hans ven Jackson dukker op i London, og giver ham kortvarigt selskab.  

Drivkraften, i eftersøgningen, er den kærlighed, der binder dem sammen, trods deres fysiske adskillelse. Han hører hendes stemme nat og dag, og visualiserer hendes tilstedeværelse. Selv da det ser allermest sort ud, giver han ikke op.

Sammen med vores hovedperson tager vi på en rejse både gennem Londons gader, er hjemme på tagterrassen, og bevæges ind og ud af tankerne, sindet,  dagdrømme og natlige drømmerier. 

Sammen med ham, martres vi, og beder til, trods de efterhånden ret dårlige odds, at du og jeg igen må forenes. Vi ved, som læser, at hun er derude et sted, og ønsker at han skal finde hende i live. Andet vil være for ubarmhjertigt. Deres liv sammen var jo først lige begyndt. 

Anmeldt af Tina Susanne Rasch, 29. september 2010

 

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
25386760
ISBN
9788756817820
Antal sider
127

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer