Bog

Dødens cirkel

Af (
2012
)

Anmeldelse

Dødens cirkel af Chris Tvedt

24 mar.12

Ny og meget kompetent norsk krimi – en rigtig pageturner med adskillige overraskelser indlagt undervejs.

Advokat Mikael Brenne er en af Norges bedste forsvarsadvokater, men en rutinesag, hvor han repræsenterer en vaneforbryder, Grækeren, udvikler sig til et mareridt for Brenne. Han anklages for at stå bag trusler mod et af vidnerne, og beskyldningerne er så overbevisende, at Brenne må en tur i spjældet. Han mister sin advokatbestalling, bliver smidt ud af sit firma, og alle de såkaldte venner melder fra.

For at slippe fri for sine egne problemer påtager Brenne sig at undersøge et 25 år gammelt dobbeltdrab på en lille ø, Vestøy. Det er den dengang unge mand, som blev dømt for drabene, som vil have sin uskyld bevist, og Brenne tager til øen for at undersøge forholdene nærmere. Opgaven er dog tilsyneladende håbløs, og ikke alle på Vestøy ønsker, at der skal rippes op i den gamle sag. Mikael Brenne, som ikke troede at tingene kunne blive værre for ham, skal snart blive meget klogere. Ovenikøbet lurer hans egen retssag, som i værste fald vil kunne koste ham arbejde og indhold i tilværelsen, konstant i baggrunden.

'Dødens cirkel' fik prisen som bedste norske krimi i 2010, og det forstår man godt. Først og fremmest er plottet skruet fint sammen, og tricket med at lade den feterede advokat så at sige falde over i den modsatte grøft blandt de kriminelle, er simpelthen vildt fascinerende.

Handlingen er sindssygt spændende med sin blanding af typisk nordisk lilleby-krimi og intrigerne i retssalen, og bedst som man troede, at nu var alting opklaret og sat på plads, tager handlingen en ny og uventet drejning.

Forfatteren, som selv har praktiseret som advokat, er naturligvis meget overbevisende i sin skildring af det norske retssystem, domstolene og advokatstanden, men derudover har han godt styr på beskrivelsen af den lille forblæste ø og dens indbyggere.

Efter min mening bliver det ikke meget bedre, og heldigvis skulle der være en helt ny krimi af forfatteren på vej. Mikael Brenne har man desuden tidligere kunne møde i 4 foregående titler, og man må da håbe, at de også hen ad vejen bliver oversat til dansk.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Oversætter
Lene Krogh Bertram
Faustnummer
29243816
Graphic
Joyce Grosswiler
ISBN
9788779559073
Antal sider
346

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer