Bog

Dobbeltspil i Odessa

Af (
2019
)

Anmeldelse

Dobbeltspil i Odessa af Mogens Blom

18 nov.19

Rasende spændende bog udstiller dansk diplomatis uformåenhed over for storkapitalens interesser, herunder danske bankers hvidvaskning af korruptionsgevinster.

I det fjerde, men selvstændige, bind om den danske efterretningsagent Maiken Tarp er handlingen – som antydet i titlen – henlagt til dagens Ukraine.

Forfatteren har i mange år været blandt andet seniorkonsulent i Udenrigsministeriet. Den store viden om verden, han her har fået, trækker han på, og det er med til at give hans romaner et uhyggeligt realistisk billede af moderne storpolitik.

Den tidligere danske politimand Tomas Engberg arbejder gennem Danidas for en antikorruptions-NGO i Kiev, men modtager en dag en dødstrussel, som Udenrigsministeriet må tage stilling til. Derfor udsendes Maiken Tarp for at tjekke sikkerhedsniveau og -risiko. Engberg tager ikke truslen alvorlig, men da lederen af NGO’en bliver likvideret for øjnene af både ham og Tarp, går alvoren op for begge.

Lederen havde arbejdet med en sag mod en ledende oligark og politiker, og han er under stærk mistanke for at stå bag attentatet. Engberg prøver at følge op på et muldvarpeprojekt, den dræbte leder var ved at sætte op, hvor en danskboende ukrainsk kvinde, der tidligere har været oligarkens elskerinde, skal forsøge at komme ind på livet af ham igen. Samtidig er en muslimsk terrorleder, der har et personligt regnskab at gøre op med Tarp, også på banen i området.

Man bliver i ’Dobbeltspil i Odesa’ klogere på den spegede situation i Ukraine, og det er ikke just opløftende læsning. Selvom bogen beskrives som selvstændig, afsløres flere plots fra de tidligere bøger. Det skal dog ikke afholde mig fra at kaste mig over Gidsel i Amman og de øvrige titler i serien.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
46851285
ISBN
9788711905111
Antal sider
374

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer