Bog

Der var engang en dronning

Af (
2012
)

Anmeldelse

Der var engang en dronning af Trine Villemann

27 feb.12

Har du nogensinde tænkt på, hvad der gemmer sig bag facaden i det gyldne fuglebur man kalder Kongehuset?

I et unavngivet rige ligger landets dronning for døden. Hun har lungecancer efter et livslangt forbrug af Gauloise cigaretter. Nogle år forinden er prinsgemalen Alfonso afgået ved døden. Han havde beklageligvis pådraget sig en hiv-virus pga. et heftigt forbrug af thailandske drengebørn.

Nu er det snart tid til at give tronen videre til kronprins Franz, som er en god, men desværre usikker ung mand, med et misbrug af party og stoffer. Men er kronprinsen klar til at overtage styringen af riget, og vil han overhovedet være konge? Kronprinsen har nemlig også en hemmelig søn med en ”helt almindelig” dansk sygeplejerske, som måske var hans livs kærlighed.

To historier fletter sig nu ind i hinanden, den ene om dronningen der på sit dødsleje tænker tilbage på sit alt andet end glamourøse liv med en tyran af en mand og et evigt forventningspres hvilende på skuldrene, og den anden om sygeplejersken Lise, enlig mor til kronprinsens uægte søn Sebastian.

Man kan ikke sige at denne roman er et litterært mesterværk, der er nærmere tale om en blanding af chick litt og Barbara Cartland. Alligevel er bogen fængende og underholdende, det er som at mæske sig i et rigtig godt ugeblad med masser af sladder.

Der er ingen tvivl om at Trine Villemann har rigtig meget insiderinfo om det danske kongehus, hvilket hun beviste i sin kærligt/kritiske fagbog '1015 København K', hvor hun også tager det danske kongehus under luppen.  Derfor er det rent ud sagt skideinteressant for en sladderlysten kvinde at læse 'Der var engang en dronning', for Trine Villemann ved altså en del mere om kongehuset end vi andre!  Man kan kun gætte på, om dette er Villemanns måde at fortælle nogle sandheder om landets øverste familie, som hun ellers ikke ville kunne få lov til?

Alle med kendskab til sladderen omkring det danske kongehus kan nikke genkendende til størstedelen af romanens persongalleri, selv om de hedder Prins Alfonso, Prins Franz eller Kronprinsesse Vickie. Gedigent guf for de sladderlystne!

Bogdetaljer

Forlag
Bogkompagniet
Faustnummer
29139857
Graphic
Imperiet/ Marlene Sherar
ISBN
9788792294531
Antal sider
319

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer