Bog

Den tabte by

Af (
2007
)

Anmeldelse

Den tabte by af Jesper Lemmich

02 jul.07

En spændingsroman om forskerverdenens mørke sider, hvor løgne og bedrag får skæbnesvangre konsekvenser for en gruppe indianere i Ecuador.

Josef er klar til at vende forskningsverdenen ryggen, da han efter flere års hårdt arbejde endelig får sin ph.d. fra Danmarks Tekniske Universitet. Det fejrer han med en gigantisk druktur, som ender med et blackout og en politianmeldelse for voldtægtsforsøg. Josefs ven, medicinalforskeren Harald Prinz, får redt trådene ud, og Josef føler sig forpligtet til at gengælde Haralds hjælp. Kort efter befinder Josef sig derfor modvilligt i Ecuador, hvor et af Haralds forskningsprojekter er ved at køre fuldstændig af sporet, da projektlederen Nikolaj er forsvundet sporløst.

Josef gør et halvhjertet forsøg på at finde Nikolaj, men det meste at tiden går med drukture sammen med de backpackere, han møder på sin vej. Som tiden går, fatter Josef dog alligevel en vis interesse for det afsporede forskningsprojekt, som officielt handler om at proppe hepatitis B-vaccine ind i gensplejsede tomater og teste virkningen på en gruppe indianere i Ecuador. Da Josef finder ud, at der er udbrudt aids hos nogle af indianerne, begynder han langsomt at ane de problemer, der har tvunget Nikolaj til at flygte.

Ligesom romanens hovedperson er Jesper Lemmich selv uddannet i forskningsverdenen og har taget en ph.d, og "Den tabte by" er hans debutroman. Romanen byder på nogle interessante forskningsteorier og har et godt plot, men man skal vende mange sider, før spændingskurven begynder at stige, først til sidst bliver det rigtig spændende. Detaljerne kan til tider være svære at holde styr på, og en stor del af bogen går med at følge Josefs mange drukture, drukture som handlingsmæssigt ikke fører nogen steder hen. Jesper Lemmich formår dog at tegne et levende billede af Ecuador, og man fornemmer tydeligt, at han selv har boet i Sydamerika.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
26760720
ISBN
9788702057966
Antal sider
326

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer