Bog

Den druknede

Af (
2014
)

Anmeldelse

Den druknede af Kristoffer Jacob Andersen

16 mar.15

Ungdomsroman om Nik som er flyttet fra København til en kedelig provinsby med sin far, men tilværelsen i den lille provinsby bliver hurtigt alt andet end kedelig!

Jeg har altid været vild med at læse gyserbøger. Det har givet en masse læseoplevelser af både den gode og den dårlige slags. Men mit overforbrug af den slags bøger har måske gjort mig mere hærdet end de fleste, når det gælder om at blive skræmt.

Jeg synes i hvert fald ikke, at jeg her rigtig fik den dér snigende fornemmelse af uhygge, som man let bliver lidt afhængig af. Når det så er sagt, så er denne stadig en rigtig god bog og en spændende og mystisk historie, som man bliver grebet af.

Nik er flyttet med sin far fra København til en lille provinsby. De bor hos farens kæreste, som har en datter på Niks alder. De to stedsøskende er absolut ikke de bedste venner.

Nik er forsanger i sit eget heavy band, der udover ham selv kun består af hans ven Røde.

Under en jobsamtale som guide ved den lokale klosterruin viser det sig, at Sofia, hans stedsøster, også har søgt jobbet. Mens de går rundt på området, falder Sofia pludselig ned i et gammelt bassin, som har en uhyggelig historie bag sig.

Efter denne hændelse er Sofia ikke længere sig selv. Der sker mystiske ting omkring hende og Nik, og hun opdager også, at hun har fået nogle overnaturlige evner, som har med vand at gøre.

Da der sker nogle mærkelige dødsfald, mistænker Nik Sofia for at stå bag.

Han vil stoppe Sofia for enhver pris, inden han selv bliver den næste, der skal dø.

Som nævnt, udeblev det helt store gys for mit vedkomme, men det er en rigtig spændende og velskrevet historie, med en uventet drejning til sidst.

Handlingen tager udgangspunkt i nogle uhyggelige ritualer, der blev praktiseret af nogle nonner, som boede i klostret inden det brændte ned i 1502 og jeg synes at det giver historien en rigtig spændende og original vinkel – godt fundet på.

Originally published by monicaseverin, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
51353404
Graphic
Nathascha Friis
ISBN
9788771419870
Antal sider
228

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer