Bog

Den dag vi døde

Af (
2019
)

Anmeldelse

Den dag vi døde af Anja Hitz

11 maj.19

Anja Hitz har skrevet en stærk, knugende og troværdig efterskoleroman inspireret af virkelige hændelser.

Kaya, Markus og Tolle går på efterskole i Præstø. De afprøver grænser, forelsker sig og knytter venskaber, men livet bliver aldrig det samme igen, da de pludselig rammes af en tragedie. Anja Hitz har skrevet en gribende historie inspireret af kæntringsulykken på Præstø Fjord i 2011. En ungdomsroman, som fortæller historien om tre unge og deres vej gennem forelskelse, kærlighed, ulykke og sorg.

Tolle har armen i gips og er forelsket i Kaya, der ikke ser på ham som andet end en ven. Kaya vender tilbage på efterskolen efter en længere tænkepause derhjemme og falder hovedkulds for den kunstneriske Fe, der i smug gengælder Kayas følelser, og Markus knytter sig mere og mere til læreren Robert, som han har tilbragt julen hos, da hans fængslede mor ikke ønsker at se ham. Men en kold dag i februar ændrer alt sig, da Robert og læreren Helen tager 13 af skolens elever med ud at sejle på Præstø Fjord, og båden kæntrer.

Romanen følger indlevende de tre elever på efterskolen og deres oplevelser før, under og efter den tragiske ulykke, der ændrer alt for dem og udvikler dem på forskellig vis. Anja Hitz, der selv er opvokset ved Præstø Fjord og som barn har sejlet på fjorden, har skrevet en knugende, troværdig og indfølende ungdomsbog, der gør stort indtryk.

Det er en roman til de unge, der efterspørger realistiske bøger baseret på virkelige hændelser men også en roman, der efterlader store og væsentlige spørgsmål om ansvar, autoritetstro og virkelighed kontra fiktion. Roman vil derfor også være oplagt i undervisningssammenhæng fra 7.-8. klasse.

Bogdetaljer

Forlag
ABC
Faustnummer
46552571
ISBN
9788779166516
Antal sider
214

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer