Bog

Damerne fra Missalonghi

Af (
1988
)

Bogdetaljer

Secondary title
Borgens romanetter
Forlag
Borgen
Faustnummer
06766846
ISBN
9788741885582
Antal sider
182

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfLea Thume
tir, 10/12/2019 - 11:40

Damerne fra Missalonghi røg lige ned i min livslange fascination af Australien, som måske var begyndt med Ivan Southalls Orkan. Australske tv-kanaler lavede nogle GENIALE filmatiseringer af børnefjernsyn da jeg så DR i 80'erne. Og efterfølgende var jeg på biblioteket for at låne mig til bøgerne bag filmene.

Orkan var en af de film, og det samme var Pigen fra i morgen. Vildt spændende sager, når den ellers stod på Povl Kjøller og Kaj og Andrea!

Jeg elskede Damerne fra Missalonghi, fordi fortællestilen er så rolig og sovebysagtig, og alligevel lidt underfundig og som altid i mine favoritbøger, så handler bogen om en person, som skaber sig muligheder.

Nå, men Damerne fra Missalonghi handlede om en gammeljomfru i en lilleputby, som bliver holdt i armod og afsavn af sine mandlige familiemedlemmer. (Hun, hendes mor, og dennes kusine) Den halvunge kvinde (næsten en gammeljomfru) falder over et brev med en besked om en hjertesygdom til en anden, og overtaler en flot nytilflytter til at gifte sig med hende...

Dem af jer, der har læst min oversættelse af Det Blå Slot vil se undrende på ovenstående og sige... "Jamen er det ikke også handlingen der?" Og jo. McCullough blev beskyldt for plagiat her. Hun sagde selv at hun ikke kunne huske at have læst Det Blå Slot, men at hun måtte have gjort det for så længe siden at hun havde glemt oprindelsen på den gode historie, hun selv troede hun fandt på.
Med venlig hilsen
Lea Thumme