Bog

Brug hænderne

Af (
2023
)

Anmeldelse

Brug hænderne

23 okt.23

Denne hyggelige og lærerige bog maner til fordybelse og nærvær omkring gammeldags færdigheder og aktiviteter. 

Hvad mon man lavede dengang, der ikke fandtes internet, mobiltelefoner og streaming til at underholde sig med? Man behøvede ikke at kede sig, og i denne analoge aktivitets- og kreabog handler det om at bruge hænderne til at skabe, bygge, bage og reparere ting. Bogen er oplagt for den aktive børnefamilie og i høj grad bedsteforældre, der gerne vil lave noget meningsfuldt med børnebørnene.

I vores moderne, bekvemmelige forbrugssamfund kan gamle tiders dyder og færdigheder nemt gå i glemmebogen, og de nemme løsninger vælges, når noget er gået i stykker. Bogens fokus er at lære børn og unge basale færdigheder såsom at reparere sit tøj eller lappe en cykel. Stoltheden bobler indeni, når man selv kan og har skabt noget fra bunden. Der er flere ideer til forskellige bygge- og syprojekter samt opskrifter. Eller man kan på ægte spejdermaner lære at bruge et kompas og finde vej eller kaste sig over at binde alverdens knob og bygge lejrbål. Der er også små nemme og sjove aktiviteter såsom at slå smut med sten og lave trylletricks med mønter.

Bogen er en blandet landhandel af naturaktiviteter, husflid og kreative projekter, hvor man også får historien bag aktiviteten og gode vejledninger. Det er en skøn bog, som emmer af kreativitet, ro og nærvær, men som også fremstår lidt rodet i sin opbygning. Den sætter virkelig gang i erindringen om, hvad man selv lavede som barn, og kan kaste nogle gode snakke af sig mellem generationerne. Sluk mobilen og fordyb jer sammen om lærerige og sjove aktiviteter fra fordums tid.

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Birgitte Klahn
Faustnummer
137116774
ISBN
9788794301350
Antal sider
101

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer