Bog

Altings hjerte

Af (
2020
)

Anmeldelse

Altings hjerte

17 nov.20

Graham Greene skriver godt i blændende roman, der trods sine tunge moralske dilemmaer er fyldt med humor.

Henry Scobie er vicepolitichef i en vestafrikansk stat under Anden Verdenskrig. Han trives, men det gør hans hustru Louise ikke. Mens Louise er på rekreation i Sydafrika, forelsker Scobie sig hovedkulds i en ung enke, og det stemmer slet ikke overens med hans katolske tro.

For de fleste er Graham Greene kendt som spændingsbogsforfatter til blandt andet 'Vor mand i Havana' og 'Den tredje mand', men han har også et stort moralsk forfatterskab, hvor 'Altings hjerte' med rette regnes for et hovedværk.

Henry Scobie er grundlæggende en god mand, der vil det bedste, ikke mindst for hustruen. Da hun har brug for at komme væk, kommer han til at stå i gæld til en obskur diamantsmugler. Det tynger hans samvittighed meget, og det bliver slet ikke bedre, da unge Helen, der har været skibbruden efter en torpedering og har drevet rundt i en redningsbåd i over en måned, kommer ind i hans liv. Han vil egentlig kun hjælpe hende, men pludselig opstår gnisten, og det bliver indledningen til et – tror de – hemmeligt forhold, der martrer dem begge. Forholdet spidser til, da Louise vender hjem.

Det er en blændende roman om især katolsk samvittighed, som Helen slet ikke forstår, men som i den grad er styrende for Henrys liv. Den er også et godt billede på verdenskrigens indflydelse på den britiske koloni, hvor spioner og smuglere er overalt.

Bogen har tidligere været udgivet på dansk med den lidt tamme titel 'Sagens kerne'. Den nye titel og oversættelse sidder lige i skabet.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Brian Dan Christensen
Faustnummer
38258966
ISBN
9788740663884
Antal sider
379

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer