Bog

Akvariet

Af (
2024
)

Anmeldelse

Akvariet

22 mar.24

Anne Cathrine Bomann er tilbage med en klog og sårbar fortælling om at finde hjem, selv om det blev en anden type hjem, end man regnede med.

Vigga har aldrig følt sig helt som de andre. Hun er sidst i tyverne, men har ikke rigtig etableret et liv for sig selv og har hverken en uddannelse eller et arbejde. Tanken om et fast job eller en fast relation er skræmmende for Vigga, der ikke er god til at afkode sociale koder og indgå i fællesskaber med samme umiddelbarhed som mange andre. Vigga er derfor tilfreds med at blive sendt i praktikforløb fra jobcentret. Den type praktikforløb har en udløbsdato og Vigga kan begynde at tælle ned til den sidste dag allerede på den første.

Vigga har én veninde, Maiken, som har været hendes bedste og eneste veninde, siden de mødte hinanden på gymnasiet. Maiken forstår Vigga og accepterer hende, som hun er. Og bedst af alt, hun er vedholdende, når Vigga får lyst til at trække sig fra relationen.

To begivenheder vender pludselig op og ned på Viggas liv. Hun får en løntilskudsstilling på Danmarks største akvarium, og Maiken bliver gravid. Begge dele er skræmmende for Vigga. Der er nye forventninger og nye ting på spil. Hun kan slet ikke rumme det og trækker sig fra Maiken. Da hun en dag ikke møder op til en scanning, som Maiken inviterer hende med til, kommer venskabet ud i en stor krise.

Vigga gemmer sig i sin nye løntilskudsstilling på akvariet. Her møder hun Rosa, som Vigga føler en stærk tilknytning til. For første gang nogensinde. Rosa er en blæksprutte, som Vigga skal passe, og på forunderlig vis sætter Rosa livet i perspektiv for Vigga.

'Akvariet' er en roman om venskab, familie og en massiv angst for forandring, og så er det fortællingen om kærligheden til en blæksprutte og om at finde hjem. En klog og nuanceret roman med både humor og varme, der som Bomanns tidligere romaner har noget på hjerte. Velskrevet og velkomponeret fortæller forfatteren en historie, som er genkendelig for mange af os.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
137842335
ISBN
9788711986783
Antal sider
260

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer