Bog

Afrodites smil

Af (
1996
)

Anmeldelse

Afrodites smil : En rejse fra det Indiske Ocean til Ægæerhavet af Troels Kløvedal

01 jun.03
Skribent

Om forfatterens lange sørejse med Nordkaperen fra Indien til Grækenland, en sejlads mellem kontinenter, men også mellem forskellige religioner: buddhismen, hinduismen, islam, kristendommen og jødedommen.

Det skal først siges, at dette var min første Kløvedal-bog – jo jeg har set Tv-serierne med Nordkaperen og har været meget begejstret, men nu var det litteraturens tur. Jeg ville dog ønske, jeg havde valgt én af hans første bøger, for jeg synes denne bærer præg af, at han havde sagt mange af tingene før, og derfor lader være med at skrive de ting, jeg havde forventet og håbet at høre om: relationerne på skibet, sømandslivet og selve sejladsen. Disse ting var selvfølgelig med, men ikke meget om det.

Det bogen indeholder, er især en rejse i religionerne (buddhisme, hinduisme, islam, kristendommen og jødedommen) og landene Thailand, Indien, Oman, Eritrea, Israel og Grækenland, som Nordkaperen gør holdt ved på sin færd. Og det var spændende at høre om Kløvedal og hans besætnings møde med disse lande og kulturer – man lærte selv en del om verden,  jeg ikke vidste før. Det  Kløvedal netop er god til er jo at give udlængsel – man får virkelig lyst til selv at opleve disse mennesker, hav og lande.

Kløvedals sprog er poetisk og storladent – lidt for storladent engang imellem til min smag, men han forstår da at bruge sproget. Og han har et fantastisk åbent livssyn, som giver nogle gode betragtninger på mange af livets store spørgsmål og problemer. Fx siger han, at racisme ikke findes hos de mennesker, der rejser meget, om man er verdensomsejler eller handelsrejsende er underordnet, fremmede kulturer bliver sat i et andet perspektiv, når man er på deres hjemmebane.

Jeg har selv sejlet med mine forældre som barn og længslen efter havet findes stadig, så ét skal siges: jeg er i gang med at undersøge, hvor jeg kan tage mit duelighedsbevis, for det liv  Kløvedal lever og de mange oplevelser et skib kan give dig, er lige noget for mig. Jeg skal dog lige lære at sejle, at reparere skibet, at dykke, at tale fransk, at tale spansk, at lære at fiske ...

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
21527424
ISBN
9788700178663
Antal sider
309

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer