04 maj.11

Blog

Rothstein punker bibliotekerne

Kommentarer

2 kommentarer
AfPeter Ulrik Röder
søn, 08/05/2011 - 16:12

På Gutenberg.org er indekseret mere end 33.000 skønlitterære klassikere. Kunne det ikke være biblioteks- OG internetbrugere læste klassikere f.eks. på den måde? Det virker lidt bizart, at kræve at læsning af skønlitteratur SKAL foregå med fysiske bøger. 

Venlig hilsen, 

Peter 

AfMarina Cecilie Roné
fre, 06/05/2011 - 06:41

Nu er der vel ingen, der behøver at proppe Ole Sarvig ned i halsen på en biblioteksbruger, der efterspørger Jussi Adler. Det er bare at sige, at vedkommende må gå i boghandleren i stedet for. 
Bibliotekerne skal naturligvis ikke opdrage den danske befolkning, hverken litterært eller mht. deres drikkevaner, spise- og sexvaner, ja, i det hele taget. Folk må læse, hvad de vil. Det betyder imidlertid ikke, at bibliotekerne skal dække behovet. Det har aldrig været befolkningens ad hoc behov, der var idéen med bibliotekerne. 
Folk må også gerne lade være med at læse. Det er netop den erkendelse, Nina Wegner og mange biblioteker ikke nænner. Selve læsningen gøres til det helligste af koen. Og det er den også - i Folkeskolen. Hvis bare man læser, så er det godt. Nej, det er det faktisk ikke. Det er ikke godt, det er ligegyldigt, når vi er nået så langt som til Folkebiblioteket. Det er ikke værd at bruge skattepenge på. Vi betaler også selv vores Tivolitur.
Den opdragerrolle, Nina Wegner råber nej til, er netop den, hun påtager sig i sin pædagogiske kamp for at få os til at læse, bare læse, ligegyldigt hvad. 
Om Ole Sarvig og en del andre, for så vidt alle, gælder, at hvis ikke man ved, der er noget, der hedder Ole Sarvig, så kommer man heller ikke på den tanke, at han har skrevet en bog, der kan læses.
Mere om samme i et essay trykt som kronik i Politiken for ikke så farligt længe siden:
http://politiken.dk/debat/kroniker/ECE1079117/hvad-er-det-vaerd/

Log ind for at skrive kommentarer