Er du til det nye? Med på den værste? Dialogsøgende og elsker du litteratur? Så skal du være med i DR-Testklubben. Vi læser en bog om måneden fra januar til juni. Vi sætter en ære i at udvælge en perlerække af nye spændende og skæve titler.
Testklubben er også en del af DR's kulturklubber på dr.dk - her kan du tilmelde dig Testklubbens nyhedsbrev og få direkte besked om kommende bøger til debat, interviews og meget andet.
Læseplan 2017 for DR Testklubben: Når livet tager en frygtelig drejning.
Efter et tæt samarbejde mellem Litteratursiden og DR ligger læseplanen for DR Testklubben nu klar. Der har virkelig været rigtig mange oplagte titler, så vi satser på, at det simpelthen er cremen af cremen, som her præsenteres. Vi er derfor meget spændt på, hvordan I, vores læsere, vil tage imod de seks titler, udgivet på dansk i 2015-2016.
Januar – Chigozie Obiama: Vi var fiskere
Vi bevæger os et par årtier tilbage i tiden til 1990erne og stedet er byen Akure i det vestlige Nigeria. Her følger vi en familie, der pga. indre og ydre omstændigheder går i opløsning. Set gennem familiens skæbne er romanen også en fortælling om Afrika og dets voldsomme politiske, økonomiske og religiøse modsætninger.
Den nigerianske forfatter Chigozie Obioma (født 1986) fik i 2015 sit gennembrud, da han udgav denne roman, der samme år blev nomineret til Man Booker-prisen. Romanen er blevet oversat til hele 22 sprog.
Februar – Jonas Eika Rasmussen: Lageret Huset Marie
I Jonas Eika Rasmussens debutroman møder vi Elias, der deler sin væren op i ”lageret”, hvor han arbejder, ”huset”, hvor han bor i ungdomskollektiv og ”Marie”, som han indleder et forhold til. Miljøer der alle tre, på hver deres måde bidrager til, at Elias må ændre sin tilgang til livet, i forsøget på at integrere dem i sig selv.
Jonas Eika Rasmussen modtog Danmarks største debutantpris, Munch-Christensen-prisen 2016.
Marts – Steen Langstrup: Ø
En gyser, der over 200 sider beskriver en mands måske værste mareridt: som uskyldig at blive anklaget for at have slået sin kæreste ihjel. Hvis han altså er uskyldig? Kæresteparret tager under en ferie i Sydøstasien ud for at snorkle på en forbudt ø, hvor kvinden skærer sig på en giftig koral og dør. Steen Langstrup sørger med denne gyser for, at følelsen af angst klæber ved forestillingen om "den smukke tropeø".
Danmarks svar på Stephen King har gjort det igen med sin imponerende erfaring med over 20 udgivelser.
April – Mikkel Rosengaard: Forestillinger om Ana Ivan
I Mikkel Rosengaards debutroman bevæger læseren sig til New York med en ung mand, der møder den rumæsnske kunstner og matematiker Ana Ivan, som jf. bogens forsidebillede går meget op i tid. Der leges med tiden - eventyr og fakta mixes på en måde, at vi også som læser bliver klogere på Rumæniens historie under Ceausescus. Historien bringer os udover New York også til Bukarest, Marokko og Bergen.
Romanen er solgt til oversættelse i USA, Holland, Norge og Sverige. Mikkel Rosengaard, der stammer fra Helsingør er i dag bosat i New York.
Maj – Halfdan Pisket: Dansker
Tegneserietrilogien, som afsluttes med ”Dansker” har indbragt Halfdan Pisket statens treårige arbejdslegat. Den er blevet kaldt et enestående erindringsværk og handler om faren den tyrkisk-armenske indvandrer James Pisket, der i dette bind er flyttet til Christiania. Vi følger hans udvikling, hvor han først afviser at integrere sig, men må efter en fængselsdom tage sit liv op til revision.
Halfdan Pisket er en dansk tegneserietegner og graphic novel-forfatter. Han blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, på linjen for billedkunst, i 2009 og har udgivet en række undergrundstegneserier.
Juni – Gerdur Kristny: Drapa
Drapa er betegnelsen for de gamle tiders islandske digtere, der rejste rundt til kongerne og skabte hyldestdigte. Drapa er i dette tilfælde et langdigt skrevet af den islandske forfatter Gerdur Kristny, som ser det som en hyldest til en 27-årig kvinde fra Reykjavik, som giftede sig med en lidt ældre mand og senere blev myrdet af ham.
Gerdur Kristny har som journalist mødt drabsmanden som senere selv blev myrdet.
interview med forfatteren på P1
Kommentarer