Sand fryd af Lesley Glaister
Constance Benson, en dejlig gammel kunstner og bohéme - også kaldet Connie - skal til London for første gang i 30 år for at deltage i ferniseringen af en retrospektiv udstilling. Connie var engang en kendt kunstmaler og hun levede sammen med den excentriske planteforsker Patrick Mount. Patrick udviklede en teori om planters sjæle- og sexliv, og i den sammenhæng fremstillede han syv planteeleksirer, som skulle give den, der indtog dem, adgang til forskellige stadier af lykke fra Behag til Sand Fryd.
Sideløbende med Connies historie lærer vi den 30-årige Tony at kende. Tony er en ulykkelig men smadderfarlig psykopat, som fra sit sidste fængselsophold har været besat af Patrick Mounts teorier. Tony har det rigtig dårligt, og han tror, at Patrick Mounts eleksirer vil kunne hjælpe ham gennem tilværelsen. Tony opsøger derfor Connie, og hvordan det møde spænder af, vil jeg ikke røbe, men kedeligt bliver det ikke.
Lesley Glaister er ikke særlig kendt i Danmark endnu, men jeg kan varmt anbefale både "Pærelet" og "Sand fryd". Det er god, spændende og uforpligtende underholdning.
3. januar 2000
3. januar 2000