Refleksioner - erotiske stemningsbilleder af Torkild Thellefsen
Refleksioner - erotiske stemningsbilleder(2016) af Torkild Thellefsen
Den litterære verden har indenfor de sidste år oplevet et boom i det der bliver kaldt for "husmor porno". Erotik er en kæmpe seller og lige for tiden er Fifty Shades of grey på mange kvinders læber.
Med dette seksulle boom kan det godt hænde at man bliver lidt træt. Særligt da mange af disse bøger ikke kan prale af at være intellektuelt udfordrende.
Selv har jeg længe manglet en bog der både kan rumme kærlighed og erotik og som samtidig udfordrer mit litterære niveau. Her må jeg sige at Torkild Thellefsens erotiske stemningsbilleder er med til at give et nyanceret og til tider provokerende billede af kærlighedens og erotikkens mange facetter. For kærlighed handler ikke kun om en pige der forelsker sig i en rig mand, og erotik er ikke kun seksuelle handlinger. Det handler om følelser og menneskers forskellige oplevelser med kærlighed, hvor erotik handler om lyst og nydelse.
Med Refleksioner, som er Torkild Thellefsens debut som skønlitterær forfatter, bringer han ikke kun et bud på hvad erotik kan være, men udfordrer læseren med underfundige noveller, der lader læseren komme tæt på egne tanker og følelser om kærlighed og sex.
Bl.a. med "Kysset" og "Spindelvæv", hvor man bliver introduceret til et kys, blidt og blivende og hvor Spindelvæv kaster læseren ind i kærligheden på godt og ondt. Disse to historier er dem der nok har rørt mig mest, selv om de er korte er de meget smukt skrevet og de minder mig meget om det jeg selv har oplevet i forhold til kærlighed.
"Jeg strammer grebet om dig - binder knuder, du er min nu; din skæbne er i mine hænder, i min tråd, i mit spind; det er i hvert fald, hvad du vil have, jeg skal tro." - Spindelvæv s. 28.
De forskellige noveller er velskrevede og anderledes og der følger overraskende elementer med undervejs. Samtidig formår han at få det eroriske ind i en dagligdags kontekst uden at det bliver for vulgært eller trættende.
Bogens omslag er smukt illustreret af Nidal Seide, som smuk inderammer bogens fortællinger og viser glimt af hvad historierne kan indeholde, både i form af katte og kys, men også det mørke erotiske dyb.
Jeg kan varmt anbefale Refleksioner til den læser der elsker kærlighed og erotik, men måske er gået lidt kold i alle de, til tider intet sigende erotiske romaner, som flyder over på boghylderne.
Refleksioner - erotiske stemningsbilleder(2016) af Torkild Thellefsen