Monstre af John Kenn Mortensen
Er du til de mere dystre og skræmmende børne/ungdoms illustrationer, så er illustrator John Kenn Mortensens bog Monstre (2017) lige noget for dig. Med hans mørke udtryk og hang til at få sat billede på de mest frygtindgydende mareridt, formår han at skabe et uhyggeligt og medrivende univers. Jeg fik sat billede på et uhyggeligt mareridt, som jeg havde da jeg var barn, ved at kigge på side 101. Selv den dag i dag, får jeg myrekryb af at tænke på det!
Måske kender du ham også fra bogen Zam af Jesper Wung Sune (2015) eller fra Benni Bødkers De Grædende (2017).