Profil
AfNis Hollesen

Medlem i

15 år 5 måneder
Jeg er "ekspert" (gåseøjne pga. den bombastiske titel) i russisk og tysk litteratur her på litteratursiden.dk, så du er meget velkommen til at sende mig spørgsmål om de to emner. Så vil jeg prøve at besvare dem efter bedste evne.

Jeg har altid læst meget, og det har da også været en fornøjelse at studere to sprogfag (russisk som hovedfag, tysk som sidefag) med en så rig og omfattende litteratur, og jeg har naturligvis mine kæpheste og yndlinge.

Allerede før mine studier læste jeg bl.a. Dostojevskij, men under mine studier fik jeg også øjnene op for en anden gren af den ”russiske”-litteratur, nemlig sovjetlitteraturen, som man kan groft kunne inddele i to dele: den pro-sovjetiske og den systemkritiske. Jeg har interesseret mig meget for Sovjetunionen, især under Stalin, og det er derfor interessant at læse om, hvordan tiden blev beskrevet i litteraturen, både skønlitterært og faktuelt.

Du kan stille mig spørgsmål angående russisk litteratur ved at sende mig en mail.

Hvad tysk litteratur angår, så er der jo ufatteligt meget at tage fat på. Hvor skal man starte? Goethe eller Schiller? Mann eller Kafka? Før- eller efterkrigslitteratur? DDR eller BRD? Og hvad med Østrig, Schweiz og andre tysktalende områder?

Jeg har personligt en svaghed for brødrene Mann og Franz Kafka, men også moderne tysk litteratur, som Michael Endes fantastiske eventyr, Kaminers morsomme russeranekdoter eller Süskinds fascinerende olfaktoriske krimi, Parfumen, er værd at læse.

Derudover er jeg med i en bogklub. Hver anden-tredje måned mødes vi fire mand og gennemgår en bog, vi har læst. Vi får nget god mad og diskuterer derefter bogen. Det plejer at være enormt hyggeligt at skændes :-)

Der er nogle få regler i bogklubben: Ingen må have læst noget af forfatteren før, og det skal være nyere litteratur. Klassikere er altså generelt ikke tilladt. På den måde får jeg læst en masse nye bøger, som jeg garanteret ellers ikke ville have fået læst. Genialt simpelthen!

Anmeldelser af Nis Hollesen