Logo
Bogliste

Fortællinger fra forstæderne

Ligusterhække og parcelhuse er noget, der kendetegner vores forstæder og villakvarterer omkring byerne. Her er naboer, stisystemer og carporte. Læs om livet i forstæderne, som mange forfattere har beskrevet. 

Bøger på listen

Vangede billeder

Dan Turèll

En introduktion til Dan Turèlls forfatterskab kan begynde her, hvor læseren møder det miljø, forfatteren voksede op i og senere ud af.

Oprindelig udgivet: 1975

Fællesarealer

Mette Rosenkrantz Holst

Satirisk og humoristisk skildring af livet på en fiktiv villavej i Ishøj, hvor beboerne gemmer på alskens hemmelige lidenskaber.

Borgerligt tusmørke

Simon Fruelund

"Kun hendes mand er hvad han ser ud til: Gammel, halvsenil, smågnaven" – så kort og præcist bliver det sagt i Simon Fruelunds mesterlige beskrivelse af beboerne på Dantes Allé.

Det hvide kvarter

Charlotte Weitze

Noget overnaturligt og skræmmende presser sig uundgåeligt på og truer beboernes trygge tilværelse i det hvide kvarter. Den bedste danske novellesamling, jeg har læst i flere år.

Kettys blues

Eddie Thomas Petersen

En satirisk, humoristisk og særdeles velskrevet samtidsroman om Arnes møgirriterende nabokone Ketty, som han kommer til at slå ihjel med en guitar.

Hvad man ikke ved

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Eric er fascineret af tressernes frigørelse, og han presser sin kone Alice til seksuelle eksperimenter i storslået familiekrønike.

Revolutionary Road

Richard Yates

April og Frank Wheeler er fanget i et skematisk og forudsigeligt forstadsliv i 1950'ernes USA, men de ønsker at forlade den trivielle spændetrøje.

Originaludgave: 1961

Filmatiseret i 2008 af Sam Mendes under titlen Revolutionary Road.

Retrograd

Torben Munksgaard

Henrik er en stille sofakartoffel, der efter sin 50 års fødselsdag beslutter mentalt at blive yngre og bryder totalt med sin stille parcelhusidyl.

Den svære toer

Lone Aburas

Humor og hundeejere går hånd i hånd med ulovlig våbenbesiddelse og trængte ægteskaber. En lille bid af Danmark garneret med både varedeklaration og læsevejledning. 

Stillevejen

Carsten Boe

Set med barneøjne skildres et familieliv levet i skyggerne, hvor ingen kan se, hvem de andre inderst inde er.

Sumobrødre

Morten Ramsland

Sprælsk og melankolsk fortælling om løsgående drengebørn i et dansk 1980’er rækkehuskvarter i Odense.

Album

Benn Q. Holm (f. 1962)

Benn Q. Holm har med 'Album' skrevet en generationsroman, hvor man kan trække linjer til Knud Sønderbys 'Midt i en jazztid' og Dan Turélls 'Vangede billeder'.