Bog

Mens vi venter

Af (
2011
)

Anmeldelse

Mens vi venter af Morten Leth Jacobsen

16 jan.12

En speciel og troværdig historie om to mænd med en fælles fortid, der mødes igen og har mere brug for hinanden end de vil være ved.

'Mens vi venter' er forfatterens tredje roman, og befinder sig - ligesom de to foregående romaner - et sted mellem krimien og dannelsesromanen.

Vi møder Fergus. En hård figur i den aarhusianske underverden, der i mange år har fungeret som håndlanger for kriminalitetens organiserede bagmænd. Et mislykket pengetransportrøveri kostede ham tre fingre og ti år i fængsel. Men straffen er udstået nu, og han har rettet sit liv op og har et godt job på en smart cafe.

Vi møder også Finn. En tidligere læge der nu er en gammel mand med en uhelbredelig sygdom.

Under det mislykkede pengetransportrøveri, var Finn første læge på stedet, og siden fattede han stor sympati for Fergus og hans familie.

Nu mødes de igen ved en tilfældighed. På et tidspunkt hvor Finn har brug for nogen at snakke med og Fergus har problemer med sin kriminelle fortid, der ikke vil lade ham være i fred.

På grund af Fergus’ stærke person og det hårde miljø han befinder sig i, har bogen sine velskrevne og spændende krimielementer.

Men bogens sande historie er venskabet mellem Fergus og Finn. To meget forskellige mænd, der med en fælles fortid og nutidige sociale behov finder støtte i hinanden, i en periode hvor død, sygdom, forandring og kroatiske gangstere hersker.

Enkelte kapitler hvor Finn tænker tilbage på sin karriere, sit ægteskab og livet generelt, kan virke langtrukne og gør, at bogen ikke er hurtigt læst.

Men generelt er 'Mens vi venter' en flot bog om to specielle mennesker og deres venskab. En bog med en meget troværdig og naturlig fortælling der spænder over tre årtier. Den er skrevet med en fin underliggende humor samt interessante betragtninger over tilværelsen og kan anbefales til folk, der kan lide gode danske romaner.

Bogdetaljer

Forlag
Verve
Faustnummer
28960689
ISBN
9788792359568
Antal sider
286

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer