Bog

Den danske sang

Af (
2020
)

Anmeldelse

Den danske sang af Philip Faber

08 dec.20

Philip Fabers bog giver godt humør og lyst til at høre de danske sange. 

DRs pigekors dirigent blev for alvor kendt som leder af virtuel fællessang under coronakrisen, hvor hans kærlighed til den danske sangskat brændte igennem skærmen, og det er på samme måde, han i denne bog formidler sin viden og passion.

Faber har udvalgt tyve af sine yndlingssange, som han gennemgår grundigt, så vi bliver klogere på både teksterne og ikke mindst melodiopbygningen, der illustreres med små melodistumper, hvor der sker noget afgørende, der løfter den pågældende melodi op på et højere niveau. Naturligvis bringes de udvalgte sange også i fuld form med klaverbecifring. Det kan lyde nørdet og er det også, men på den fine måde, for Faber er en stor pædagog, der kan formidle fængslende, så det også forstås af menigmand.

Imellem sangene, der strækker sig fra ’Solen er så rød mor’ til ’Dejlig er jorden’ og undervejs kommer forbi både ’Den allersidste dans’ og Albertes ’Lyse nætter’, får vi en gang elementær musikteori om fx sangens urform, fællessang og stemmens indretning. Til det sidste er der også gode tips til stemmetræning og opvarmningsøvelser. Stemmetræningen har jeg dog af hensyn til resten af husstanden ikke afprøvet i praksis.

Bogen er skrevet i samarbejde med journalisten Rikke Hyldgaard, der blandt andet har medvirket til bøger af Hans Pilgaard, Johannes Langkilde og Grevinde Alexandra.

Bogdetaljer

Forlag
Politikens Forlag
ISBN
9788740063318
Antal sider
328

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer