Bog

Nanna

Af (
2000
)

Anmeldelse

Nanna af Lis Vibeke Kristensen

20 nov.00

I romanen møder vi den 50-årige Nanna, som bor og arbejder i Paris.

Vi kender Nanna fra den tidligere roman,"Den kloge jomfru", hvor hun som dansk au pair-pige i Paris mødte Yann, der tog hende med sig til sin mors hotel i Bretagne. Yann dør i Algier-krigen og Nanna mister det barn, hun venter.

I 30 år har Nanna levet som dygtig forretningskvinde, men er nu, i denne fortsættelse af romanen, brudt op fra sit isolerede liv i den franske provins. Hun er flyttet til Paris, hvor hun arbejder som bestyrer af en restaurant. Nanna er et meget ensomt menneske, som altid, for at beskytte sig selv, har holdt følelsesmæssigt afstand til andre mennesker.

Nanna skriver en række breve til sin afdøde venindes mand Gustav, der arbejder som som læge i Bosnien. Samtidig involverer Nanna sig i en pose-dames liv, og det går op for hende, at hun ved at engagere sig følelsesmæssigt i andres liv selv får et liv.

Hvordan det går med Nannas og Gustavs forhold vil jeg ikke røbe her, men læs bøgerne og få et vedkommende og velskrevet psykologisk portræt af en kvinde som gennemlever en positiv udviklings- og erkendelsesproces.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
23066637
ISBN
9788759514092
Antal sider
199

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer