Bog

En drøms anatomi

Af (
2012
)

Anmeldelse

En smuk og anderledes historie

En drøms anatomi er en flot debutroman fra film- og teaterinstruktøren Preben Østerfelt. Det er en filosofisk fabel om livets bevægelse mod døden, og om hvad der ville ske, hvis man fik mulighed for at leve sit liv med omvendt fortegn.

Romanen tager sin begyndelse på en kirkegård efter en venindes begravelse. Her møder dirigenten Simon, der en en aldrende mand i sit livs efterår, den kvindelige præst, som han har en eksistentiel samtale med.

Da Simon fortæller om sit store ønske om at kunne foretage nogle helt anderledes valg i sit liv, transformeres hun til en guddommelig, smuk og sensuel kvinde – i virkeligheden en slags djævel – der tilbyder ham en form for handel: Han kan leve sit liv baglæns, så hans krop for hver dag bliver yngre, mens hans sjæl fortsat bliver ældre. Simon er begejstret og siger ja, men er det nu lykken?

En drøms anatomi  beskriver på en nærmest gyseragtig måde, hvordan ensomhed i længden dræner og dræber sjælen, og den er næsten sen-freudiansk i sin længsel eller rejse mod døden.

Det er en meget smuk, rørende og anderledes historie.

Bogdetaljer

Forlag
EC Edition
Faustnummer
29626170
ISBN
9788791392788
Antal sider
173

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer