Min mor siger - Stine Pilgaard
Hylende morsom og dybt tragisk - denne bog skal jeg bare have fat i en en fart. Det var mit første udgangspunkt, efter at have høre Stine Pilgaard læse op fra bogen, som var en betagende oplæsning, hvor hun fik publikum til at le hjerteligt. Desværre blev jeg temmelig skuffet og sad tilbage med en fornemmelse af, at hun havde læst højt de allerbedste bidder af bogen som resten ikke helt kunne leve op til. Bogen er skrevet i drama-stil, som bliver temmelig anstrengende hen ad vejen. Min generelle holdning er, at man ikke kan bedømme en bog med mindre man har læst den fra start til slut. Denne gang tager jeg ordene i mig, klapper bogen sammen og konstaterer, at der bare ikke er "min stil". Denmonolog-agtig fortælling og de ekstreme gentagne metafoer var simpelthen for meget til at underholde mig. Jeg står af og henter en ny bogen i reolen i stedet for.