Logo
Bogliste

Årets bedste danske faglitteratur 2020

Redaktionen har udvalgt det bedste faglitteratur, som spænder vidt og rummer mange fantastiske emner at fordybe sig i.

Her serveres indblik i store menneskelige spørgsmål, som udvider horisonter for, hvad vi tænker om livet, kærligheden, og menneskelige kvaler. Det gribes dybt i blandt andre den forskningsbaseret og menneskelige indsigtsfulde Størst af alt om kærlighedens natur, ligesom i den en sandhedsøgende og gribende erindringsbog om livstruende depression Gennem glasvæggen.

Fra det nære breder emnerne sig til storpolitik, kulturkritik og pandemihistorie og en historisk beretning om tyske flygtninge i Danmark 1945 – 1949.
 

Bøger på listen

Størst af alt : om kærlighedens natur

Lone Frank

Tankevækkende undersøgelser af kærlighedens væsen udfolder sig parallelt med forfatterens personlige kærlighedshistorie i fremragende bog.

 

Gennem glasvæggen

Henning Jensen (f. 1943)

Velfortalt og smuk fortælling om depression som livsledsager er vigtig læsning. Henning Jensens begavede beskrivelse af afgrunden er uden forfængelighed. 

Det hele handler ikke om dig

Niels Overgaard (f. 1981-01-22)

Niels Overgaard opdaterer de stoiske principper i imponerende og brugbar selvhjælpsbog og viser, hvordan de kan bruges til at håndtere en moderne tilværelse.

Huset uden ende

Mathilde Walter Clark

Størstedelen af denne essaysamling er refleksioner, der tager udgangspunkt i forfatterens dansk-amerikanske sammensathed. Her er der meget guld at hente.

Den fjerde rytter : 10.000 års epidemihistorie

Jeanette Varberg

Jeanette Varberg og Poul Duedahl giver i ’Den fjerde rytter’ et fascinerende og tankevækkende indblik i 10.000 års epidemihistorie.

De uønskede : de tyske flygtninge i Danmark 1945-1949

Thomas Harder

Meget vellykket og imponerende bog om tyske flygtninge i Danmark med en god blanding af personlige beretninger og overordnede politiske og militære begivenheder.

Øvelser i afsked : en coronakrønike

Carsten Jensen (f. 1952)

De velskrevne essays giver stof til eftertanke, når forfatteren kobler et personligt tab med de udfordringer, pandemien og klimaforandringerne giver.

Sprækker : om rystelserne i venskabet mellem Danmark og USA

Torsten Jansen

En grundig, velunderbygget, personlig analyse af forholdet mellem Danmark og USA i perioden fra 2. Verdenskrig og frem til i dag.