Logo
Bogliste

Dublin

Dublin har længe været en inspirationskilde for nogle af de største forfattere i verden, og i denne bogliste har vi samlet nogle af de bedste romaner og noveller, der er sat i den irske hovedstad.

Fra James Joyces mesterværk Ulysses til Sally Rooneys Normale mennesker, som ikke kun er berømt for deres skarpe karakterportrætter, men også for deres detaljerede beskrivelser af Dublin. 

Uanset om du skal rejse til Dublin eller blot en litteratur-entusiast, vil du finde masser af inspiration og underholdning i disse gode bøger.

Bøger på listen

Dublinfolk

James Joyce

Mennesker i Dublin er som mennesker andre steder, og i disse noveller fortælles hvorledes.

Nora Webster

Colm Tóibín

Irske Colm Tóibín beskriver et kvindesind i ensom kvindekamp med en fortryllende nænsomhed og indsigt. Smuk roman om en enkes kamp tilbage til livet i 1960’ernes Dublin.

Normale mennesker

Sally Rooney

En fascinerende, vrangvendt Romeo og Julie-fortælling, hvor to unge har en intens forståelse og kærlighed, men hverken tør tro på kærligheden eller tillade den plads.

Hjemve

Hugo Hamilton

En fantastisk erindringsroman om forfatterens opvækst i Irland, en fortælling om at længes hjem, om at være anderledes og alligevel finde sin vej gennem livet.

Samtaler med venner

Sally Rooney (f. 1991)

Sally Rooney tegner et skarpt portræt af nutidens unge kvinder i en stærk roman, der spiller på hele følelsesregisteret med humor, jalousi og emotionelt kaos.

Ulysses

James Joyce

Karsten Sand Iversens oversættelse af James Joyces klassiker er en oversætterbedrift i mesterklassen - en sprudlende Ulysses til vor tid!

Skønne verden, hvor er du

Sally Rooney (f. 1991)

Rooneys mest modne og rørende roman er et generationsportræt, en venskabsroman og en kritik af den moderne verden, som vi kender den. 

En stjerne ved navn Henry

Roddy Doyle

Henry Smart bliver født i den yderste fattigdom i 1901 i Dublin. Fra det øjeblik han bliver født, er han en stjerne.

Portræt af kunstneren som ung mand

James Joyce

Delvis selvbiografisk udviklingsroman om hovedpersonen Stephen Dedalus' opvækst i det katolske Dublin.

 

Den klareste stjerne

Marian Keyes

Ny roman fra Marian Keyes med en bred skare af forskellige hovedpersoner der gemmer på hemmeligheder og fortrængte følelser.