Hærværk
'Hærværk' er en rejse i menneskelig deroute; en grum, men alligevel uimodståelig og fascinerende rejse i forfaldets fodspor.
Originaludgave: 1930
Alkohol som livsnydelse og misbrug er et hyppigt tema i litteraturen til alle tider. I klassiske værker ser vi gennem århundreder karakterer, der drikker sig både helt eller halvt ihjel.
I det skelsættende mesterværk Solen går sin gang af Ernest Hemingway (1926) flyder alkohol i rigelige mængder i i den unge generation af desillusionerede. I en dansk udgave står den altid aktuelle Hærværk af Tom Kristensen (1930) som et markant eksempel på den deroute alkoholmisbrug kan føre til.
'Hærværk' er en rejse i menneskelig deroute; en grum, men alligevel uimodståelig og fascinerende rejse i forfaldets fodspor.
Originaludgave: 1930
Hemingways mesterværk af en debut skildrer den rastløshed der drev den unge lev stærk, dø ung-generation efter 1. Verdenskrig.
Et gribende portræt af en tid og en generation i en verden der var ny og hvor intet syntes umuligt.
I 1940'erne krydsede Jack Kerouac det amerikanske kontinent i bil, bus og på tommelen. Hans oplevelser blev til romanen 'Vejene', som blev hele beatgenerationens bibel.
Ved et drikkegilde i Athen i året 416 f.Kr. holder hver gæst en tale til Eros pris
Med denne nyoversættelse får klassikeren nyt liv, og det er stadig en meget læseværdig og foruroligende roman om Berlin først i 30’erne.
Originaludgave: 1939
Drukkenbolten Venja rejser med tog fra Moskva til den lille by Petusjki, hvor samfundets stagnation gennem Brezjnev-epoken ses gennem alkoholens tåger
Muntre, livsglade og stemningsfyldte forfattererindringer fra 1920'ernes Paris.