Bog

The young world - genkomsten

Af (
2017
)

Anmeldelse

Genkomsten af Chris Weitz

Værdig afslutning på The Young World trilogien. Tempoet er hæsblæsende fra start til slut i et fremragende handlingsforløb, hvor overraskelserne står i kø.

Tilbage i New York forsøger Donna at finde Jefferson på trods af, at hendes engelske følgesvende ikke synes, de vil spilde tiden eller risikere at blive udsat for angreb. Det synes umuligt, at hun skulle rende på ham i den kæmpestore ødelagte by, hvor fjender gemmer sig bag hvert eneste hjørne og i hvert eneste vindue, men alligevel er hun ikke i tvivl om, at det vil lykkes. Jefferson kæmper til gengæld for at redde resterne af verden og med den nye viden om Kuren, mener han, at han har noget at forhandle med. Men fjender er der nok af og han ender flere gange i livsfarlige situationer. I forsøget på at få magthaverne i tale indgås utænkelige alliancer og venner bliver til fjender.

’Genkomsten’ er en forrygende historie og en rigtig god afslutning på trilogien. Den relativt korte bog er sprængfyldt med aktion, og den er desværre alt for hurtig læst. Sproget er som handlingen tempofyldt og lettilgængeligt, og det fungerer rigtig godt, at man i kapitlerne følger de forskellige hovedpersoner. På den måde er man hele tiden informeret om, hvad de alle har gang i, selvom de ikke er sammen. Persongalleriet er varieret og realistisk, og man kan ikke undgå at komme til at holde af flere af personerne og hade andre. Præferencer der ikke altid holder, efterhånden som handlingen skrider frem.

Kærlighedshistorien mellem Donna og Jefferson fylder lige præcis det den må – hverken for lidt eller for meget. Det er vigtigt, at fokus forsat er på de unges kamp for livet og verden og krigen imellem de forskellige grupper og ikke på kærligheden mellem to teenagere. Trilogien kan anbefales til læsere af ’Hunger Games’ af Suzanne Collins, ’Legend’ af Marie Lu og ’Rød Dronning’ af Victoria Aveyard.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Astrid Heise-Fjeldgren
Faustnummer
53613039
ISBN
9788702147476
Antal sider
239

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer