Bog

Rygter om regn

Af (
1990
)

Anmeldelse

nkosi sikelel iAfrika

21 jan.12

"nkosi sikilel' iAfrika" - sådan slutter André Brinks roman "Rygter om regn". Hermed forudsagde den, det der måtte ske mange år senere, idet "nkosi sikelel' iAfrika" ikke blot var en panafrikansk frihedssang, men også kom til at indgå i Sydafrikas nationalsang efter apartheidstyrets fald.

André Brink har en særlig evne til at beskrive og leve sig ind i de forskellige parter fra tiden med arpartheid. I "Rygter om regn" følger vi hovedpersonen Martin Mynhardt, der er boer. Har har forladt det traditionelle boerliv som bonde og er blevet en af de nyrige med ejerskab af mange miner. Hans bedste ven Bernard bliver fængslet efter det afsløres, han er med i modstandskampen mod apartheid. Istedet for at piske hadefulde stemninger op, prøver André Brink at forklare, hvorfor Sydafrika blev som det blev, uden at bortforklare hvem der er de skyldige. Ved at trænge ind bag de hårde facader viser han veje til nedbrydning af apartheidsystemet. Hermed baner André Brink også vej for den senere så vigtige forsoningspolitik.

Romanen er stadig aktuel, for mange af de tankegange der lå bag boernes og de hvides krav på Sydafrika findes stadig i den utidige indblanden fra de nordlige lande og mere eller mindre velmenende hjælpeorganisationer og missioner.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Tage Dalsgaard
Faustnummer
07095961
ISBN
9788759500828
Antal sider
347

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer