Bog

Beton

Af (
2011
)

Anmeldelse

Beton

Gennem en blanding af anekdoter og let politisernde faglitterære afsnit indfører Jakob Mathiassen sin læser i betonnernes hverdag. Det gøres med stolthed og glimt i øjet uden at blive naivt og romantiserende. De aktuelle problemer på “bunden af arbejdsmarkedet” bliver udstillet, samtidig med beskrivelserne af den stolthed det medfører, når han ser en bygning, som han har været med til at opføre.

Bogen er fragmenteret – opbygget af selvstændige tekster uden et gennemgående persongalleri med undtagelse af fortælleren, Jakob. Sproget er direkte og lettilgængeligt, så bogen er hurtigt læst. Alligevel sad jeg bagefter med en fornemmelse af, at jeg havde læst en vigtig bog – arbejderlitteratur fra det ofte erklærede klasseløse danske samfund anno 2011.

Jakob Matthiassen har læst på lektien, og refererer ofte til faglitteratur om arbejderhistorien. Politisk erklærer han sig hjemmehørende på venstrefløjen, hvilket også tydeligt skinner igennem. Jakob bliver ind i mellem en anelse selvfed, primært i starten af bogen, når han fortæller, hvordan han sætter den ene eller anden på plads i byggepladsen uskrevne regler, men alt i alt giver han et velafbalanceret billede af sit liv på byggerpladser i Københavnsområdet.

Beton er en meget læseværdig bog, som enhver venstreorienteret funktionær, som undertegnede, bør læse.

Bogdetaljer

Forlag
Informations Forlag
Faustnummer
28888430
ISBN
9788775143061
Antal sider
174

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer