24 apr.13

Blog

Lidt tanker om at være læseren

Kommentarer

2 kommentarer
AfAnnemarie C. Bak
fre, 26/04/2013 - 20:48

Sjovt og tankevækkende indlæg Grete Jørgensen! Meget enig i dine tanker!  Din mening om den ligeværdige relation mellem professionel forfatter og læser må jeg tænke mere over. Umiddelbart er det helt klart også værket, der er i centrum for mig, men lidt vil jeg vel egentlig også forfatteren, men ved ikke helt hvad..interaktion har jeg jo ikke og telpati tror jeg ikke på. men ...jeg vil forfatteren det godt :-) VH Annemarie

Afgrete jørgensen
lør, 27/04/2013 - 19:06

Som svar til af Annem

Hej Annem. Ja, hvad vil man mon forfatteren? Jeg ved det heller ikke helt selv, men tumler lidt med tanker om, om det er anderledes at læse en dansk forfatter end en udenlandsk? Den danske kan vi næsten ikke undgå at vide en hel del om. Påvirker det vores opfattelse af bogen? Jeg ved det ikke, men hører af og til andre sige, at de ikke bryder sig om ham eller hende og derfor ikke har lyst at læse hans eller hendes bog.

Jeg har lige læst anmeldelser af den canadiske forfatter Alice Munro´s nye bog. Hun er en rigtig god forfatter, som jeg holder meget af, og det eneste jeg ved om hende er, at hun er godt op i årene. Vil det mon sige, at jeg læser hendes bog anderledes end hvis det er en dansk forfatter som jeg ved noget om? Hendes noveller stiller mange gode spørgsmål til læseren og giver stof til eftertanke om livsvalg og vilkår. Og de spørgsmål er vigtige for mig som læseren. Hun kan og skal ikke besvare dem for mig, hun giver mig dem. Jeg kan i bedste fald diskutere dem med andre læsere. At hun samtidig er en sjælden sproglig mester er en stor fornøjelse.   

Eller hvad? Jeg ved det ikke, men det har lidt at gøre med at jeg "ikke vil forfatteren noget".  Det kunne være spændende at høre andres tanker.  

Alice Munros nye bog hedder: "For megen lykke". Og er et eksempel på en bog, som jeg vil ønske mig eller købe. Den er langtidsholdbar.  

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer