29 jun.12

Blog

Glæder mig til at være ambassadør

Kommentarer

3 kommentarer
AfMichael Linde Larsen
tir, 03/07/2012 - 08:56

Først og fremmest dejligt, at du har lyst at være ambassadør på litteratursiden, Grete. Da jeg læste dit blogindlæg, kunne jeg ikke undgå at føle et vidst skæbnefællesskab med dig. Det var nemlig også først i en forholdsvis høj alder, at jeg begyndte at læse skønlitteratur. Her fik jeg de samme oplevelser som dig, - nemlig det med at livet blev mere nuanceret når man pludselig var i stand til at sætte flere ord på tilværelsen, og der blev åbnet op til en masse bud på, hvorfor livet er som det er.

Senere hen oplevede jeg så også styrken i, at dele læseoplevelsen sammen med andre i en gruppe. Både i en fysisk gruppe, men også på nettet.

* I den forbindelse ved jeg ikke om du er opmærksom på, at de to første bøger i næste omgang DR.Romanprisen er frigivet. Det bliver "Profeterne i Evighedsfjorden" af Kim Leine og "Min mor siger" af Stine Pilgaard.

Afgrete jørgensen
tir, 03/07/2012 - 10:08

Som svar til af Michael Linde Larsen

Måske husker jeg forkert, men var det ikke dig Michael, der efterlyste bøger af østrigske forfattere?

Måske kender du ikke Marlen Haushofer (1920-1970) og hendes hovedværk (som der står) ", nemlig "Væggen" oversat til dansk 1994.

Det er en roman, jeg har læst med stor interesse - også med læsegrupperne.

Kort fortalt: en kvinde begiver sig op i en jagthytte i bjergene med 2 venner. En morgen finder hun sig selv og hunden Los alene bag en usynlig glasvæg, hvis udstrækning hun ikke kender. Hun kan se på verden udenfor, som tilsyneladende er "død", og bliver snart klar over at hun må finde ud af at overleve på de vilkår der gives på hendes side af væggen. Som læser bliver man fascineret af hendes kamp for overlevelse og selvfølgelig af hendes tanker om hvad det ER for en væg, der lukker hende ude - eller inde? Hvor ER livet? Udenfor eller indenfor? Det er en bog der lægger op til god debat.   

Kender du den? Den er bestemt anbefalelsesværdig.

Jeg vidste godt at man var ved at finde ud af radioromanerne, men ikke at de var kommet frem til de to første bøger. Herligt at det er Kim Leines, som jeg anser for at være en virkelig god bog, både temamæssigt OG sprogligt. Den har fortjent at være blandt de 6 nominerede.

Det bliver spændende at snakke om ihvertfald disse to første bøger i Radioromangruppen. Og spændende hvilke andre de finder frem til.  

 

AfMichael Linde Larsen
tir, 03/07/2012 - 12:38

Som svar til af moldt

Nej, jeg kender ikke "Væggen", Moldt. Men det kan jo være jeg kommer til det:-)

Godt nok er mit natbord vokset betydeligt i den senere tid med bøger som jeg har planer om at læse i ferien. Om jeg når dem alle er nok tvivlsomt, men nu kommer "Væggen" oven i stakken, og så håber jeg bare den ikke vælter.

Og så går turen snart til Østrig med en masse gode bøger. - Ja, det lyder godt nok nørdet, for hvad skal man tage ud at rejse efter, hvis man bare sidder og læser. Men på den anden side, så er der jo altid plads til lidt læsning sidst på dagen, og det lige meget hvor man er henne i verden.

Så tak for tippet:-)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer