22 jun.12

Blog

Litteraturens Kyllingefarme

Kommentarer

1 kommentar
AfMichael Linde Larsen
man, 25/06/2012 - 13:26

"Litteraturens kyllingefarme" - synes det er et superord du har fundet der, Britta. Var selv i Budapest for nogle år siden. Dejlig by er det, og dejligt stemningsbillede du giver fra den.

Men jeg ved ikke helt om jeg er helt enig med dig i, at litteraturen får trangere og trangere kår i Danmark. Du har selvfølgelig helt ret i, at de traditionelle boghandlere er på tilbagetod, ganske som det traditionelle bibliotek er det.

På den anden side, så ser jeg også at litteraturen er på fremmarch andre steder. Specielt på internettet, hvor der foregår mange litterære aktiviteter. Der er også store gode netsider, hvor folk skriver og ligger tekster ud, og efterfølgende får feedback fra hinanden. Jeg er ikke ekspert på området, men jeg møder tit folk på mit arbejde som er med i et skrivefællesskab på nettet.

Supermarkene har jeg ikke noget imod sælger bøger. Skrev et blogindlæg om det for 1 1/2 år siden. Men jeg kan stadgigvæk stå inde for det.
Min pointe var, og er, at jeg tror at jo flere som sælger og formidler bøger, jo flere vil få lyst til at blive læsere. Så for mig udelukker det ene ikke det andet.

Og for mig at se, så er vi netop ikke ligeglade med litteraturen når vi inviterer den ind på de nye elektroniske platforme. Hvis vi var ligeglade med bøger, så lod vi dem bare blive i de gamle hyggelig og støve boghandlere og glemte alt om dem, mens vi gik videre med vores nye elektroniske gadget. I stedet for oplever jeg i mit job som biblioteker, at folk faktisk anskaffer sig en i-pad for at kunne læse e-bøger, og at de anskaffer sig en mp3-afspiller for at kunne høre en lydbog.

Så selv om jeg sagtens kan forstå magien og nostalgien ved at bevæge sig rundt i det boglige Budapest, så vælger jeg at tro på, at de gode historier altid vil bestå. Om det så er i en boghandel eller på nettet.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer