Vores ø af Tracey Garvis Graves
"Vores ø" er skrevet direkte fra hjertet. Ingen storslået eller overdrevne armbevægelse til at ødelægge fortællingen.
Historien handler om den 16-årig T.J., som netop er blevet erklæret rask efter længere tids sygdom med kræft, og den 30-årige lærerinde Anna. Under rejsen til Maldiverne styrter deres fly ned, da pilotet får et hjerteanfald. T.J. og Anna redder sig i land på en øde ø, hvor de kommer til at tilbringe længere tid end forventet.
Vi bevæger os skiftevis i tankerne på T.J. og Anna og får således lov at blive voksen sammen med T.J., som blot er en ung knægt, da katastrofen indtræffer. Anna spiller rollen godt, som den voksne lærerinde, der er vant til unge drenge med ustyrlige hormoner. Men når to personer bringes så tæt og gentagne gange er dybt afhængige af hinanden, vil det være uundgåeligt ikke at nære stærkere følelser for hinanden.
Jeg kan lide måde, hvor på historien er skrevet. Det er let, enkelt og lige-til. Deres handlinger er naturlige, deres følelser ægte og deres liv på øen er tilpas udramatiseret til at være troværdig. Selvfølgelig er der hændelser, som er livfarlige, men ikke på en overdreven Blockbuster/Hollywood-action-måde. Tempoet i hele historien er tilpas, og jeg læste bogen i ét stræk. Det var simpelthen umuligt for mig at lægge den fra mig, uden at vide, hvad der skulle ske med Anna og T.J.