Trolddom og Falkefjer af Helle Ryding
Smukt, klassisk eventyr, hvor vi følger det godes kamp mod det onde, krydret med en ond stedmoder, lidt trolddom og lidt kærlighed.
Af Jane Pedersen
Det er først og fremmest billederne i nærmest østeuropæisk stil, der fanger min interesse. Dernæst er det bagside teksten. For det lyder som et eventyr, og jeg elsker eventyr! Og jeg blev sandelig ikke skuffet.
Vi følger tjenestepigen Silja, der arbejder for Hr. Regnar og hans flotte søn Eigill. Silja kan godt lide Eigill og hjælper ham med at træne hans falk og tager med ham på jagt. Da Hr. Regnar en dag gifter sig med den meget smukke Flavia, synes alt vel. Men det er det selvfølgelig ikke! For Flavia er nemlig ikke kun meget smuk, hun er også en meget ond troldkvinde, og hun er ude på at gøre Eigill ondt. Uden at hun aner uråd, kommer Silja til at hjælpe Flavia med hendes onde planer, og pludselig må Silja flygte.
Heldigvis kan Silja både læse og skrive, og så er hun tilmed ikke dum. Læs den, hvis du er til spændende eventyr med trolddom, stentudser, forheksede ting og mennesker, magiske spejle og en lykkelig slutning, hvor det gode sejrer over det onde.
Af Jane Pedersen