Mørkets ansigt af Belinda Bauer
Hvornår bliver et menneske til en byrde? Og er det okay at ”skille sig af med” en byrde?
Langt væk fra London ligger en klynge mindre byer, der har samme landbetjent. Normalt er der meget stille, og landbetjentens eneste job er næsten at vise sig på gaderne – og ind imellem skille stridende ægtefolk fra hinanden. En dag er noget dog anderledes. En ældre, lam kvinde findes død. Først er lægen i tvivl, men han konstaterer så, at hun er blevet kvalt med sin egen hovedpude. Hermed må landbetjenten Jonas Holly tilkalde kriminalpolitiet fra Taunton.
Den ledende vicekriminalkommissær er dog ikke tilfreds med Holly. De kommer øjeblikkelig på kant med hinanden, og Marvel gør alt, hvad han kan for at nedgøre Holly. Bedre bliver det ikke, da Holly begynder at finde sedler med besked om, at han burde gøre sit arbejde ordentligt. Hvem efterlader sedlerne? Og er den en, der har kendskab til morderen?
Efterhånden som tiden går, sker der flere mord. 3 beboere på et lokalt plejehjem bliver myrdet samme nat – og samtidig forsvinder en af de ansatte. Er der en sammenhæng? Selvom Marvel har forsøgt at sætte Holly af sagen, prøver Holly på at opklarer mordene. Men da han ikke kan gøre det om dagen, må han tage natten i brug.
Denne bog har evnen til at fænge fra side 1. Som læser bliver man draget ind i handlingen, og det er svært at lægge den fra sig. Spændingskurven er støt stigende, indtil - ja slutningen kan jeg naturligvis ikke afsløre! Men bogen er bestemt værd at læse. Den er velskrevet, og personerne ”føles” rigtige. Man kommer både til at holde af (og med) Jonas Holly samtidig med, man får lidt ondt af Marvel, der bestemt heller ikke har det let.
En ublodig, men dog grusom krimi. Anbefales varmt til læsere af ”who’dunnit”-krimier af den engelske slags.