Kvinden i graven af Julia Heaberlin
Et intenst kapløb med tiden starter, da Tessa tvinges tilbage i erindringen til dengang, hun blev levende begravet. Man får hele tiden lyst til at læse lidt mere.
Der er gået 17 år siden Tessa blev fundet levende begravet sammen med tre lig under en masse sortøjede blomster. Nu bliver der atter rodet op i sagen, da en kendt advokat har genoptaget sagen med henblik på at få omstødt dommen, så den mand der blev dømt for mordene slipper for dødsstraf. Samtidig er Tessa kommet i tvivl om, hvorvidt hun måske også har været med til at dømme en forkert mand. Hun husker intet fra tiden omkring kidnapningen. Kun de sortøjede blomster der er begyndt at dukke op igen. Er det en trussel? Fik hun dømt den forkerte mand?
At nå frem til sandheden i denne sag er ikke let. Vi følger både nutidens Tessa, der efterhånden føler sig forfulgt af en ukendt person, der ikke vil hende noget godt, samt Tessa fra tiden lige efter befrielsen fra graven. Og efterhånden som siderne i bogen bliver vendt, kommer man ind på en kompliceret person, der ikke er bleg for at skjule visse detaljer. Men hvor meget husker Tessa - og hvor meget er gemt væk i hukommelses dybeste skjul?
Denne bog gemmer på dybe hemmeligheder, og spændingen er intens til det sidste. Skiftene mellem fortid og nutid øger spændingen drastisk, og man får hele tiden lyst til at læse lidt mere. Alle med hang til spænding uden vold eller blod vil få stor glæde af at læse dette intense drama. Bogen kan varmt anbefales til læsere af Domestic Noir romaner. Kan du lide ’Løgnen’ af C.L. Taylor eller ’Kvinden i toget’ af Paula Hawkins, vil denne bog også falde i din smag.