Anmeldelse
Ikke altid kaviar af Johannes Mario Simmel
- Log ind for at skrive kommentarer
Blanding af røverroman og agentroman rørt op med madopskrifter.
Anbefalet af bibliotekar Inge Sørensen, Gentofte Bibliotekerne
Lån bogen på
Det har været en fornøjelse at genlæse Simmels : 'Ikke altid kaviar'. Jeg tror jeg har læst den en 4-5 gange og hver gang moret mig og været fascineret af blandingen af røverroman og agentroman rørt op med madopskrifter.
Vor helt Thomas Lieven er en utrolig charmerende svindler og spion med sans for kvinder, mad og retfærdighed, hvis han selv vel og mærke får noget ud af det. Forskellige landes efterretningstjenester rekrutterer ham samtidig, så det meste af 2. verdenskrig følger vi hans oplevelser, i fangelejre, når det går galt, og på højt niveau, når det går godt. I virkeligheden hader han krig og hemmelige tjenester og ville helst leve i fred med kvinder og kogekunst. Men der er andre, som ser anderledes på den sag!
Midt i alle trængslerne lykkes det dog at få lavet en række måltider, som baner vej for løsningen af mange problemer.
Josephine Baker spiller en mindre rolle som en frelsende engel, og det er til hende Thomas Lieven laver Josephines æg:
Først laves en bechamelsauce af 100 gr. smør, 50 gr. mel og ¼ l. mælk. Der tilsættes 2 æggeblommer, når saucen er taget af ilden. Lidt revet muskatnød tilsættes. Læg strimler af skinker og 1 pocheret eller smilende æg på en tallerken og hæld sauce over. Drys med parmesan og persille.
Dette er min version af en af opskrifterne – der er mange andre, som inspirerer én undervejs.
Slutningen skal selvfølgelig ikke røbes, men det er helt sikkert, at Thomas Lieven hver gang klarer sig på trods af utro kvinder, andre dobbeltagenter og ganske almindelige forbrydere.
Oversat af Mogens Boisen (menuer og opskrifter af Inge Lotz), Erichsen, 2000. 463 sider
- Log ind for at skrive kommentarer
Blanding af røverroman og agentroman rørt op med madopskrifter.
Anbefalet af bibliotekar Inge Sørensen, Gentofte Bibliotekerne
Lån bogen på
Det har været en fornøjelse at genlæse Simmels : 'Ikke altid kaviar'. Jeg tror jeg har læst den en 4-5 gange og hver gang moret mig og været fascineret af blandingen af røverroman og agentroman rørt op med madopskrifter.
Vor helt Thomas Lieven er en utrolig charmerende svindler og spion med sans for kvinder, mad og retfærdighed, hvis han selv vel og mærke får noget ud af det. Forskellige landes efterretningstjenester rekrutterer ham samtidig, så det meste af 2. verdenskrig følger vi hans oplevelser, i fangelejre, når det går galt, og på højt niveau, når det går godt. I virkeligheden hader han krig og hemmelige tjenester og ville helst leve i fred med kvinder og kogekunst. Men der er andre, som ser anderledes på den sag!
Midt i alle trængslerne lykkes det dog at få lavet en række måltider, som baner vej for løsningen af mange problemer.
Josephine Baker spiller en mindre rolle som en frelsende engel, og det er til hende Thomas Lieven laver Josephines æg:
Først laves en bechamelsauce af 100 gr. smør, 50 gr. mel og ¼ l. mælk. Der tilsættes 2 æggeblommer, når saucen er taget af ilden. Lidt revet muskatnød tilsættes. Læg strimler af skinker og 1 pocheret eller smilende æg på en tallerken og hæld sauce over. Drys med parmesan og persille.
Dette er min version af en af opskrifterne – der er mange andre, som inspirerer én undervejs.
Slutningen skal selvfølgelig ikke røbes, men det er helt sikkert, at Thomas Lieven hver gang klarer sig på trods af utro kvinder, andre dobbeltagenter og ganske almindelige forbrydere.
Oversat af Mogens Boisen (menuer og opskrifter af Inge Lotz), Erichsen, 2000. 463 sider
Kommentarer