I min brors øjne af Lisa de Rooy
Hosni Ezzet, en 40-årig egypter bosiddende i Holland, rejser tilbage til sin barndoms landsby på grund af en voldsom familietragedie. Niecen Nawal har trodset det traditionelle egyptiske samfunds normer, forelsket sig i den forkerte mand, og efterfølgende brændt sig selv ihjel. Eller har hun?
Hemmelighedskræmmeri og fortrængning gennemsyrer familien. Hosnis bror Mustafa (Nawals far) har stukket øjnene ud på sig selv, så det er selvsagt en familie i krise og opløsning, der møder Hosni.
Hosni har ikke sat sine ben i Egypten i 20 år, og det bliver en rejse tilbage til fortrængte oplevelser og følelser, men samtidigt en rejse ind i en nutid med familie- og kønsmønstre, som han troede han havde lagt bag sig.
Det er en vedkommende roman om kultursammenstød, om europæiske og islamiske værdier. Lisa de Rooy vælger ikke side, og formår at sætte vores egne indgroede fordomme i et nyt lys.