Golden boys af Arild Stavrum
Højspændt drama i fodboldverdenen – hvem dræbte Golden?
Fodboldagenten Arild Golden bliver fundet på gulvet i sit kontor på et stadion. Ud fra sårene i nakken vurderer man, at han er blevet dræbt med et spidst våben – muligvis en morgenstjerne.
Denne nyhed får sportens studievært Benedikte Blystad i omdrejninger. Hun øjner en chance for forfremmelse, hvis hun kan opklare dette mord. Desværre er det hele ikke så enkelt, for fodboldverdenen er et indspist samfund, hvor Golden har haft en del at sige. Problemet er bare, at han måske har haft gang i noget lusk – men hvem vil indrømme det? Hvem drager fordel af hans død? Og hvem skal overtage hans position?
Steinar Brunsvik (tidligere elite-fodboldspiller, nu advokat) bliver bedt om at være forsvarsadvokat for den formodede morder. Egentlig har Steinar brugt de sidste 10 år på at undgå alt, hvad der har med fodbold at gøre, men da han har haft Golden som agent, bliver han alligevel inddraget i sagen – ikke mindst af Benedikte, der også ønsker at finde ud af, hvorfor han stoppede sin karriere midt i en kamp.
Denne krimi er svær at sammenligne med andre; på en eller anden måde er den helt sin egen. Først var jeg nervøs for, om jeg nu ville forstå det hele – eller om den ville være fyldt med fodboldudtryk. Her kan jeg berolige med, at selv læsere uden den store fodbold-kendskab sagtens kan følge med. Og heldigvis for det! For efter en lidt stille start, stiger spændingsniveauet i bogen kraftigt inden, det til sidst spidser helt til i den store jagt på sandheden (og morderen!). Det kan dog virke lidt irriterende, at nogle af kapitlerne er meget korte og, at de ind imellem har nogle kedelige overskrifter. Men når man følger Steinar, glemmer man helt disse irritationsmomenter. Benedikte har jeg været lidt mere lunken overfor, da man ikke kommer helt ind på livet af hende. Det er dog ikke noget, der skæmmer bogens handling væsentligt.
Alt i alt vil jeg sige, at dette er en afsindig spændende krimi fra en ellers (for mig) ukendt verden. Den kan klart anbefales – dog må man regne med, at man kan få svært ved at lægge den fra sig undervejs..
Højspændt drama i fodboldverdenen – hvem dræbte Golden?