Eddies dreng af William Kowalski
Billy bliver som spæd fundet i en kurv af sin fordrukne bedstefar. I kurven ligger en seddel med ordene "Eddies horeunge".
Eddie er blevet skudt ned under Vietnam-krigen, og Billys bedstefar har, siden en fatal fejlinvestering i en strudsefarm med økonomisk fallit til følge, forsøgt at drikke sig ihjel. Billys bedstefar er ikke et øjeblik i tvivl om, at dér foran ham, i kurven, ligger et medlem af den førhen så glorværdige Mann-familie.
Billy vokser op, og fortæller en amerikansk slægtskrønike med mange kulørte og pudsige indslag. Vi hører om skattekister, slavehandel, clairvoyance, incest, ubrydelige venskaber og meget mere.
Det hele lyder måske lidt vel kulørt, men er efter min mening rigtig god underholdning, som aldrig bliver uvedkommende. Der er herlige personportrætter fra det lille samfund ved Erie-søen langt fra New York, og det er måske ikke dyb filosofi, som kalder på stor eftertænksomhed, men levende og myldrende amerikansk fortælleglæde.
Jeg kan bedst sammenligne William Kowalski med John Irving, så hvis du elsker John Irvings romaner vil du også kunne glæde dig over denne.