Det næstbedste af Jennifer Weiner
"Det næstbedste" er en sød og troværdig fortælling om at have drømme, at opnå disse og tage omkostningerne med i kølvandet. Nogle gange er drømmene ikke som forventet, når først de er realiseret.
Hovedpersonen Ruth har en gevaldig ballast med sig. Som barn mistede hun sine forældre i en bilulykke og blev selv slemt vansiret i ansigtet. Hun voksede op sammen med hendes bedstemor, som hjalp hende gennem en svær tid og utallige smertefulde operationer. Som voksen pakker Ruth hele sit - og hendes bedstemors - liv sammen og flytter til Hollywood for at realisere hendes drøm som manuskriptforfatter på en sitcom. Da drømmen endelig går i opfyldelse, er omkostningerne høje, og Ruth bliver nødt til at træffe en beslutning om, hvad der er det mest rigtige.
Jeg nød den behagelige fortælling, som stille og roligt løfter sløret for de barske og ikke særlig kønne facts om hverdagen bag kulisserne, de lidet kønne primadonnaer og deres nykker, og om selvværd og troen på sig selv. På trods af at store dele af bogen foregår under tilblivelsen af en sitcom, er der ikke meget ægte humor i fortællingen. Den bærer præg af smerte, tab og sårede følelser og heraf manglende selvværd.
Jeg kan godt lide, at hovedpersonen var realistisk og voksede mere og mere gennem hele fortællingen. Læseren får et godt kendskab til Ruth's tragedie og lærer hende at kende på godt og ondt.