Den tavse kvinde af A.S.A. Harrison
Lykkeligt ægteskab på kollisionskurs efter 20 år. Velfortalt og dynamisk skildring af to desperate mennesker i kærlighedskrig.
Jodi og Todd har været sammen i mange år. De har levet et liv på første klasse og har alt, hvad de måtte ønske sig. Hun er psykoterapeut og har samtaler med klienter i lejligheden, mens han renoverer gamle bygninger. På facaden er deres ægteskab godt. De har respekt for hinanden og holder det kørende ved ikke at tale med hinanden om det, som virkelig betyder noget. De er nærmest hyllet ind i en tåge, som ikke kan bryde deres symbiose. Den brydes dog af Todds store interesse for andre kvinder, som Jodi lader som om ikke eksisterer.
Uheldigvis forelsker Todd sig i en ung kvinde og beslutter sig for at forlade Jodi. Hun bliver vred indeni men lader igen, som om hun ikke har opdaget noget. Hun er som en mur, umulig at bryde eller komme ind til, da hun pludselig begynder at planlægger Todds død.
Romanen er velskrevet og interessant. Jeg synes især, at personskildringerne er rigtig gode, Vi kommer ind bag facaden og får indblik i både deres handlinger og tanker og det dilemma, som de hver især er låst fast i.
Jodi er smuk, talentfuld og rig, men hun ejer intet udover Todds kærlighed. Hun kæmper for at bevare forholdet og ignorerer alle de små tegn, der dukker op, og især da det bliver alvor, er hun utrolig manipulerende på sin egen tavse måde, så man simpelthen får lyst til, at råbe af hende. Todd er også tilhænger af det gode liv. Han føler sig ikke låst fast, før han virkelig forelsker sig i en anden. Han kommer rigtig ud i tovene, da der er to kvinder til at køre ham rundt i manegen; den tavse Jodi og den unge, kontrollerende og forkælede Natasha.
Bogen er delt op i kapitler, hvor det er skiftevis ”Hende” eller Ham”, der fortæller. Det fungerer rigtig fint og giver god dynamik i læsningen. Samtidig indgår der også nogle dialoger, som Jodi havde med sin psykoterapeut under sin uddannelse. De giver en god indsigt i, hvorfor hun er, som hun er.
Forfatteren bygger romanen op stille og roligt, der er mange detaljer og mange hints, og man er rigtig godt underholdt undervejs. Man får også præsenteret nogle psykologiske termer, som er med til at underbygge historien. Romanen er forfatterens debut, og hun nåede desværre ikke at skrive flere, før hun døde i maj 2013, mens hun skrev på en ny roman. Det forventes, at romanen filmatiseres, da Nicole Kiddmann har købt rettighederne.
Originally published by Rikke Bødker, Litteratursiden.
Originally published by Rikke Bødker, Litteratursiden.