Anmeldelse af Anne Fortiers ’Julie’ .
Det er lige præcis på grund af bøger som denne, at jeg elsker litteratur. Dette er kort sagt et stykke kunst ud over det sædvanlige.
Det er en bog, der ligesom f.eks. ’Den trettende fortælling’, ’Rosens navn’ og ’Da Vinci Mysteriet’ er skrevet, fordi dens forfatter havde en fantastisk historie at fortælle. Det havde Anne Fortier, og hun gør det så blændende, at man er dybt grebet af den fra første til sidste kapitel.
Uden at gå dybere ned i de mange spændende personer vil jeg kort sige om plottet, at den unge Julie Jakobs fra USA arver en nøgle til en bankboks, der snart skal vise sig at være hendes vej ind i et forbløffende eventyr, hvor vi kastes frem og tilbage mellem fortællingen om den oprindelige Julie fra år 1340 i Siena og fortællingen om bogens Julie, vores Guilietta. Langsomt opdager hun, at hun har fundet frem til den virkelige historie bag Shakespeares ’Romeo & Julie’ samt at hun selv muligvis nedstammer direkte fra denne Guilietta.
Alt sammen sker i en perfekt blanding af spænding, uhygge og en romantisk skildring af Siena og italiensk charme.
De store spørgsmål er så, hvorvidt Julie overhovedet magter at vinde kampen mod ældgamle forbandelser, mafialignende typer og måske især hvorvidt hun har styrken til at leve op til det, at være Julie og finde sin Romeo.
De spørgsmål må I selv finde svarene på i bogen. Køb den eller lån den så hurtigt som muligt. Det er en pragtfuld bog.
/Mads Peder Nordbo
/Mads Peder Nordbo