Dette er mit første bekendtskab med forfatterduoen, og den første i serien om Nina Borg.
Den er velskrevet, med gode levende dialoger og et flydende sprog der gør den let læslig.
Specielt sidehistorien er utrolig levnede, og læseren er faktisk til stede i Litauen.
Persongalleriet er mangfoldigt, til start er det en smule svært at fastholde koncentrationen i de mange konstante skift og personer, men trådene samles rigtig fint op, og sløjfen bindes fint til slut.
Nina er den gennemgående figur, og desværre også hende, der trækker ned: Hendes handlinger er meget urealistiske og for særegne til at bære bogen. Jeg har intet imod at læse fiktion, men så skal det klart fremgå, at det er netop denne genre – denne vil gerne være så virkelighedsnær som muligt, og der kommer konflikten.
Nina er dog et menneske med hjertet på rette sted, det meste af tiden, jeg glæder mig til at hun udvikler sig, og til at komme helt ind under huden på hende.
Der er intet politiarbejde i bogen, andet end nogle få beskrivelser af dialoger. Det er derfor en meget anderledes krimi, der nok nærmere bør være spændingsroman end krimi.
Plottet holder, og selv om det gættes tidligt, er der gode spændende passager, så det holder. Desværre er emnet organ og menneske salg jo satdog aktuelt, så udover plottet sætter bogen tanker i gang omkring disse elementer.
Alt i alt en god læseoplevelse.
Alt i alt en god læseoplevelse.