Alting plyndret, alting brændt af Wells Tower
Originale noveller om mænd og deres tilgang til livet.
'Alting plyndret, alting brændt' er amerikaneren Wells Towers forfatterdebut. Wells Tower er uddannet i antropologi og sociologi, og han har primært før debuten skrevet journalistik og noveller til forskellige litterære magasiner, hvoraf nogle er repræsenteret i nærværende bog.
Samtidig er amerikansk litteratur blevet beriget med en ny og velskreven tilgang til litteraturen, men frem for alt en anderledes fortæller.
Tower spænder vidt i sine noveller. Han skriver med lige stor sikkerhed og sproglig opfindsomhed om skrækindjagende vikinger såvel som ældre mænd i det 21. Århundrede.
Novellerne reflekterer over mandens eller mænds syn på tilværelsen og deres handlekraft eller manglende i diverse situationer. Samlingens ni fortællinger er små velpolerede sprogstudier, der kredser om primært mænds evner til at begå sig i ægteskabet, i naturen, samt ikke mindst mandens instinktive kræfter holdt op mod alderdom og forfængelighed.
Forfatteren har heldigvis en ironisk tone med i novellerne, hvilket faktisk bløder op for de mere utiltalende historier om brutale vikinger eller nedskydningen og den efterfølgende slagtning af et elsdyr.
Styrken i novellerne er uden tvivl personkarakteristikken. Vi ser og hører om pædofile og kidnappere; om mistede jobs, fallerede ægteskaber, utroskab og vold.
Velkommen til USA i det 21. århundrede. I Wells Towers’ øjne et samfund, der fører mere ondt med sig.
Heldigvis er forfatteren udstyret med en pen og en stemme, der gør fordøjelsen og ikke mindst fornøjelsen god.
Originale noveller om mænd og deres tilgang til livet.