Anonym (ikke efterprøvet)

Den sidste samurai af Helen DeWitt

Lån bogen på Den sidste samurai er en stor (599 sider) og irriterende mundfuld af en bog, som har det med af og til at sætte sig som forstoppelse. Men det er også en insisterende og fascinerende historie. I al fald helmede jeg ikke, før samtlige sider var fortæret (altså bortset fra de absolut…

Trado

Glimrende digte om sproget som brudt arv, hvor to stemmer væver sig ind og ud af hinanden.

70 digte : et udvalg

Læsningen af de 70 udvalgte digte fra Marianne Larsens forfatterskab er ligeså sitrende og underfuld en rejse som selve livet.

Hvad siger sproget?

Digte, også kaldet figurdigte, som leger med det grafiske og typografiske udtryk, og hvor bogens sætninger og ord er sat finurligt op. For læsere af moderne lyrik, som bl.a. kan lide at læse anderledes digtsamlinger, hvor indhold spiller sammen med det grafiske udtryk

Præsens maskine

Den norske sprogsnedker har skrevet en opfindsom og tankevækkende roman om parallelle universer, ensomme eksistenser og det at savne noget uden at vide, hvad det er.

Sprogheksen

Tag med farfar, Anna og storebror Anton ud for at finde sprogheksen, så farfar kan komme til at tale normalt igen i herlig billedbog om sproglige finurligheder og forviklinger.

Hvem sagde hvad? : kvinder, mænd og sprog

Sprogforsler og forfatter Helene Uri er skarp, indsigtsfuld, sprudlende og morsom og får os til at genkende, gyse og overraskes over vores sprog. Køn er noget der skabes - også i sprog. 

Tolken

Her er både masser af sex, humor og vold. Beskrivelsen af klinikken, hvor folk med sproglige forstyrrelser tvangsindlægges, er kostelig.