Anonym (ikke efterprøvet)

Sorg

Vi møder den alle på et eller andet tidspunkt i vores liv. Et af livets uundgåelige grundvilkår, sorgen. Sorgen rammer uvilkårligt, man kan være en smule forberedt, eller man rammes på et splitsekund, men ingen går fri. Når sorgen rammer, står vi som oftest hjælpeløse tilbage – alt omkring os går i…

Tove Pilgaard: Himmel af glas

En af Sønderjyllands stille og måske lidt oversete forfattere er Tove Pilgaard fra Tønder. Hun er ikke en kvinde af mange ord, men behøver dem heller ikke. Kort og præcist kan hun formulere en sindsstemning, skildre en situation eller karakterisere et menneske, så læseren ved, hvem de står overfor.

Muleum af Erlend Loe

Sørgmodig, men også på skæv vis munter roman om at være ung og miste sine kære og lysten til livet Romanen 'Doppler', Erlend Loes danske gennembrud, handlede om en mand der gik fra verden. Loes nyeste roman 'Muleum', handler om en 18 årige pige som hele verden går fra.

Mystic River af Dennis Lehane

På en gang en krimi, et dystert skæbnedrama og en intens psykologisk fortælling, som Clint Eastwood har omsat til et filmisk mesterværk. De tre 11-årige barndomsvenner Sean, Jimmy og Dave hænger ud sammen i et arbejderkvarter i en lille by i nærheden af Boston. En dag bliver Dave lokket ind i en bil…

Københavns mysterier af Benn Q. Holm

FCK vandt ikke guld i denne sæson, men Benn Q. Holm vinder mig med sin "Københavns Mysterier". En roman om København, to mænd og de mysterier der gemmer sig i os alle!