Anonym (ikke efterprøvet)

Den amerikanske sømand af Karsten Lund

At der går døde folk i klitterne ved Skagen er et faktum. Karsten Lund vækker dem til live og gør det fremragende. Fortælleren er Esben – han er af Skagen slægt og er på vej i bil til stedet. Man forstår at han bærer på en hemmelighed/uvished som han skal have afklaret.

Til bords med Skagensmalerne af Lena Sewall

Et kulturhistorisk dokument med gamle fotos og kuriøse detaljer, en kunstbog med smukke gengivelser af malerens værker og en kogebog med både historisk interessante og nutidige opskrifter.

Blitz af Fredrik Skagen

Lån bogen på Fredrik Skagen har flere bolde i luften i sin nye krimi. Han leverer solid spænding i en historie, der er godt skruet sammen med et troværdigt persongalleri og med plads til en god del samfundskritik.

Barmhjertighed. En fortælling om Kerstin Ekman og hendes forfatterskab

Om Kerstin Ekmans forfatterskab fra de første kriminalromaner i 1960'erne over 1970'ernes romaner Hekseringene, Springkilden, Englehuset og En by af lys til Hændelser ved vand og den seneste romansuite, Ulveskindstrilogien. Endvidere om Kerstin Ekman som civilisationskritiker og interview med…

Den amerikanske sømand

En skibbruden amerikaner gør sin redningsmand, den driftige fiskerkone Ane, gravid - og forsvinder sporløst. 100 år efter genopstår gåden, og fortælleren gengiver hele familiehistorien om Ane, den sorthårede, mørkøjede søn og efterkommerne.

De lyse dage

I 1880'erne samledes malerfamilierne Krøyer, Ancher og Larsson i den lille franske by Grez-sur-Loing, og i tilbageblik på de lykkelige somre her og gennem hjertelige breve skildrer en af deres unge franske venner disse maleres forsøg på at forene kunsten, lykken og livet.